Gratis fragt for onlineordrer over DKK 1.000,-

IGEPA-gruppen opkøber Scandraft Group, en førende Viscom-forhandler i Sverige

  • Med købet af Viscom-forhandler Scandraft kan IGEPA Group sammen med sit skandinaviske datterselskab Signcom Group etablere en stærk forhandler i regionen med hovedkvarter i Sverige.
  • Optimal tilføjelse til IGEPA’s eksisterende Viscom-forretning i Skandinavien
  • Scandraft Group forbliver en selvstændig virksomhed og bevarer en høj grad af uafhængighed, Signcom Group bliver integreret

Igepa-koncernen opkøber Scandraft-koncernen med hovedsæde i Mölnlycke, en veletableret Viscom-forhandler, især på det svenske marked. 

Signcom, Scandrafts tidligere konkurrent, har i mange år været aktiv i Danmark, Finland, Norge samt Sverige.

Scandraft har mere end 30 års erfaring inden for visuel kommunikation. Den svenske ledelse vil forblive i virksomheden i samme funktion og vil være ansvarlig for integrationen af Signcom Group. Ledelsen af Signcom i Danmark og Finland forbliver uændret. 

Udvidelse af serviceudbuddet og vækstudsigter i landene

Anders Trillkott, administrerende direktør for Scandraft og kommende administrerende direktør for hele koncernen, glæder sig over fusionen: ”Kunderne i begge koncerner vil få adgang til en betydeligt bredere produktportefølje med internationalt anerkendte brands. Det vil gøre det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu mere omfattende service og ekspertise. Som en mangeårig virksomhed var det vigtigt for os at bringe nye perspektiver ind, så vores kunder og medarbejdere ud over kontinuitet også kunne se frem til nye muligheder og en lovende fremtid. IGEPA tilbyder os dette miljø med frihed til at videreudvikle Scandraft sammen.”

Tilstedeværelsen i Skandinavien udvides yderligere

Med dette opkøb styrker IGEPA-gruppen, som har været familieejet i årtier, sin konkurrenceposition som Viscom-forhandler på det skandinaviske marked. ”Scandraft Group giver os rigtig gode udviklingsmuligheder for strategisk at supplere vores gruppe. 

Scandraft har gennem årene opbygget en omfattende kundebase takket være sit stærke kundefokus og har udviklet løsninger til kunder i forskellige brancher. Det gode instinkt for de rigtige produkter og drivkraften og passionen for at gå den ekstra mil har inspireret mig lige fra begyndelsen. Jeg ser frem til at forme fremtiden sammen og realisere yderligere vækstpotentiale sammen,” siger Uwe Müller, administrerende direktør for IGEPA Group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

IGEPA overtager 100 % af aktierne i Scandraft AB og Scandraft AS samt 80 % af Rangefabriken AB. Købet trådte i kraft den 17. november 2023, og parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkår og købspris.

Om Scandraft:
Scandraft er markedsledende i alle typer materialer og tilbehør til skilte-, dekorations- og reklameproduktion. Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1992 og har i alt 56 ansatte med kontorer og lagre i Mölnlycke uden for Göteborg samt i Stockholm, Moss og Löddeköpinge. Datterselskabet Scandraft AS i Norge blev grundlagt i 2011.

Siden 2018 har Scandraft AB også været majoritetsaktionær i Rangefabriken AB, som er specialiseret i produktion og distribution af malede aluminiums- og stålplader.

Hjemmeside: www.scandraft.com

Om Signcom: 
Signcom er en førende leverandør af maskiner, forbrugsvarer, software og tjenester til alt, hvad der har med skilte- og storformat produktion at gøre. Virksomheden blev grundlagt i 1984 og har i alt 60 ansatte i de fire virksomheder Signcom AB, Signcom ApS, Signcom OY og Signcom AS med kontorer og lagre i Borås uden for Göteborg samt i Stockholm, Hagan, Roskilde og Helsinki.  

Hjemmeside: www.signcom.dk 

Om IGEPA:
IGEPA-koncernen er en af de førende grossist koncerner i Europa og betjener mere end 50.000 kunder inden for industri, håndværk og handel. Varesortimentet omfatter produkter som grafisk papir og pap-, emballage samt medier til skilte- og reklameproduktion.. Med mere end 75 lokationer i 24 lande og omkring 3.500 medarbejdere vil gruppen, inklusive alle strategiske partnere, generere et salg på omkring 2 milliarder euro i hele Europa i 2022. 

Hjemmeside: www.igepa.de/international/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage eksklusive tilbud, seneste nyheder og opdateringer.

Vi bestræber os på altid at sikre de oplysninger, der offentliggøres i form af produktspecifikationer, billeder og lagerstatus, men vi fraskriver os kompensation for eventuelle unøjagtigheder.